Coördinator Backoffice & Marketing

PT/FT – internationale setting – hightech setting

Houd jij van regelen en organiseren? Heb je een hands-on mentaliteit en heb je goede communicatieve vaardigheden? Werk je graag in een technische setting en heb je actuele marketingkennis? Dan is Variass op zoek naar jou!

De klanten van Variass zijn hightech bedrijven in voornamelijk de medische en industriële markt. Dit zijn hoogwaardige businesspartners, die zelf veel kennis hebben, het ontwerp bepalen van de opdracht en langdurige samenwerkingen hebben met Variass. Deze bedrijven zijn gewend om met Variass samen te werken, en worden gezien als duurzame en gelijkwaardige partners.

Jouw rol
In deze functie ben je de schakel tussen klanten, accountmanagers, engineers, inkoop en productie. Je hebt dagelijks contact met professionele klanten in binnen- en buitenland. De complexe, grotere opdrachten worden opgepakt door de accountmanagers; jij ondersteunt hen met het opstellen van offertes en maken van presentaties. Daarnaast handel je zelf de meer standaard en kleinere opdrachten af. Technisch inhoudelijke kennis is niet nodig; jij weet de juiste informatie bij collega’s op te halen, zodat je organisatorisch alles in goede banen kunt leiden.

Omdat je je richt op de organisatorische kant van sales, heb je ook taken op het gebied van marketing. Jij kunt namelijk makkelijk de link leggen tussen sales en marketing.

Marketing
Door jouw inzet is de marketing van Variass professioneel, volledig en geborgd. Je zorgt voor voldoende en actueel beeldmateriaal en pakkende, beschrijvende teksten. Op deze manier creëer je geschikte content voor de website en social media. Je schrijft nieuwsbrieven en plaatst en reageert op berichten op diverse social media kanalen als LinkedIn en Instagram. Je spot kansen en helpt nieuwe ontwikkelingen en producten te vermarkten.

Door inzet van SEO/SEA vergroot je, eventueel samen met een extern bureau, de online vindbaarheid. Uiteraard met als doel leads te genereren voor je commerciële collega’s.

Backoffice
Vanuit de backoffice heb je telefonisch of per mail veel contact met klanten. Je verzamelt informatie t.b.v. het opstellen van de offerte en hebt contact met de collega’s van engineering, inkoop, planning en productie. Je houdt de voortgang bij, bewaakt levertijden en informeert de klant bij wijzigingen. De hele dag ben je aan het regelen, coördineren, informeren, schakelen en controleren.

Wat heeft Variass jou te bieden?
Je gaat werken in een team met vier collega’s en zult daarnaast veel contact hebben met collega’s op andere afdelingen. Variass is een bedrijf met ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Ze onderscheiden zich door een hoge mate van digitalisering, duurzame relaties en samenwerkingsverbanden. Deze functie is beschikbaar voor minimaal 28 uur per week.

Ontwikkelmogelijkheden
Variass is een bedrijf in ontwikkeling, met een sterke groeiambitie en opererend in een continu veranderende markt wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Er zijn meerdere vestigingen en een zusteronderneming in Eindhoven. Daarnaast wil de organisatie qua management op termijn nieuwe aanwas en daar komt ook de ruimte voor de komende jaren. Binnen Variass bestaan er voor jou dus volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Spreekt de hiervoor beschreven rol je aan en pas je in onderstaand profiel? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat breng jij mee?

  • Je hebt minimaal Mbo+ werk- en denkniveau en commerciële ervaring in een     technische setting;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse taal;
  • Je hebt actuele kennis en vaardigheden m.b.t. marketing;
  • Woonachtig op een bereisbare afstand van Veendam.

Wie ben jij?
Vanzelfsprekend ben je organisatorisch sterk en je hebt een procesmatige en gestructureerde manier van denken en werken. Over alle orders die er lopen en de vele informatie die je van alle kanten krijgt, kun je goed overzicht houden en zie je belangrijke details niet over het hoofd. Je kunt veel ballen tegelijk in de lucht houden en snel schakelen tussen diverse orders.

Je houdt van korte lijnen, bent proactief en daadkrachtig. Daarnaast ben je in staat om collega’s op een positieve, inspirerende en sturende wijze te betrekken bij de orders, projecten en systemen. Je bent commercieel vaardig, sociaal en administratief handig. Je ziet het als uitdaging de klant zo goed mogelijk te helpen en doet dit door tijdige updates te geven met kloppende informatie en hen continu vriendelijk en doortastend te woord te staan.

Je hebt veel kennis van social media en online marketing en interesse in nieuwe trends en ontwikkelingen op marketinggebied. Zowel online, offline als telefonisch weet jij het verhaal van Variass te vertellen en klanten en prospects te overtuigen van de bijdrage die Variass levert aan hun uitdagingen.

Tot slot vind je het leuk om je te verdiepen in de projecten van Variass, ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team.

Werken bij Variass
Variass is een hightech bedrijf, met een nuchtere cultuur waarin hechte samenwerking met klanten centraal staat. Ze ontwerpen en produceren een groot scala aan producten voor klanten in de medische, defensie & security en industriële markt. Klanten hebben kennis van de mechatronica en verwachten dit ook van Variass. De missie van Variass is: Klanten helpen succesvol te zijn in hun business. Het principe waaruit gewerkt wordt is dan ook “U heeft een idee, wij de oplossing.” De diensten die Variass aanbiedt betreffen maatwerk, zowel voor halffabricaten als eindproducten.

Interesse
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.