Defensie & Security

Boxer-project
Het Boxer project is een samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse defensie voor het bouwen van een nieuw pantservoertuig. De order omvat elektronica en box building voor commando- en controlesystemen voor geavanceerde pantservoertuigen. Deze worden geleverd aan de Duitse en aan de Nederlandse landmacht. De Boxer is een wielpantservoertuig voor transport en medische toepassingen en een internationaal project tussen Duitse (Krauss-Mafei Wegmann en Rheinmetall Landsysteme) en Nederlandse industrie (Rheinmetall Nederland).

Variass Systems is er bijzonder trots op, dat de opdracht volgt na recentelijk als eerste partner in Nederland de begeerde A status van Rheinmetall Landsysteme te hebben ontvangen. Extra klantwaarde wordt gegenereerd om mee te denken in het industrialisatieproces en de zekerheden te borgen t.a.v. de maakbaarheid.

Medisch

Kidney Assist
Organ Assist is vanuit het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ontstaan en de doelstelling van Organ Assist is het leveren van betrouwbare systemen waarmee organen over een langere periode van tijd behouden blijven en waardoor de slaagkans van een transplantatie procedure wordt verhoogd.

Variass Medical Systems heeft o.a. de Kidney Assist ontwikkeld en wordt in serie geproduceerd. Dit systeem maakt geïsoleerde hypotherme zuurstofrijke doorbloeding van de donornier tijdens het transport van donor tot ontvanger in de transplantatieprocedure mogelijk. De nieren worden in dit draagbare systeem onder hypothermie opgeslagen, waarbij de zuurstof gunstig is voor de ondersteuning van laag maar nog steeds actief metabolisme. Daarnaast hebben we Organ Assist ondersteund met het opstellen van het technisch dossier t.b.v. CE-markering.

Industrie

PCBA ontwikkeling
Kwant Controls ontwikkelt en produceert sinds 1937 nautische bedieningsinstrumentarium waarbij het voorkomt dat voortstuwingsinstallaties ongemerkt overmatig worden belast. Hiervoor is een hauptonomische module ontwikkeld die zo’n belasting voelbaar maakt. De module zorgt voor een directe verbinding tussen man en machine. De huidige generatie hendels en joysticks waarmee roeren en voortstuwingsmotoren van schepen worden aangestuurd bewegen zo soepel en gelijkmatig dat en stuurman niet meer voelt wat het effect is van zijn handelen op de voortstuwingsinstallatie of het roer.
Variass Development heeft de ontwikkeling en het lay-outen gedaan voor deze PCBA aan de hand van de functionele specificatie. Tijdens de ontwikkeling wordt er rekening gehouden met de industrialisatie waarmee de time to market aanzienlijk werd verkort. Variass Electronics verzorgt de productie.