Ambassadeurs van de Techniek zijn ingenieurs die, op verzoek van de scholen, de techniek komen promoten en soms ook als vaste vakdocent lesgeven.
Tijdens een bijeenkomst van het Innovatiecluster Drachten is nader ingegaan op hoe je de verschillende leerlingen op verschillende manieren kunt benaderen. Twee Ambassadeurs van de Techniek uit de landelijke organisatie lieten zien hoe een boodschap op interactieve wijze overgebracht kan worden op de leerlingen en Technet ondersteunt de ambassadeurs met het filmpje: zeven werelden van de techniek . Deze korte film geeft een vlotte, informerende maar bovenal inspirerende kijk op de wereld van techniek, die veel en veel breder is dan jongeren denken!
In totaal heeft het Innovatiecluster nu zo’n 40 ambassadeurs. Lijkt het je leuk om ook Ambassadeur van de Techniek te worden? Neem dan contact op met j.wageveld@variass.nl
Het Innovatiecluster Drachten
Variass is lid van het Innovatiecluster Drachten . Elf hoogwaardige en innovatieve bedrijven in en rond Drachten hebben hun krachten gebundeld om, in samenwerking met de regio Drachten, het Noorden als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten.