Op 16 maart vond het Smart Factory Event plaats in het ICD SKILL-gebouw in Drachten. We zijn trots dat Variass, als projectleider van het @ICD Smart Factory project en organisator van dit afsluitende event, samen met @Seproma zo’n mooi event heeft neergezet! Met ruim 100 bezoekers, 5 workshops en 16 stands was het een goed gevulde middag.

Het doel van dit evenement was MKB-bedrijven te informeren over het concept Smart Factory, zodat zij hun strategie kunnen bepalen om de snelle ontwikkelingen op het gebied van productietechnologieën, het digitaliseren van productieprocessen, een groeiend tekort aan vakmensen en het voortdurend opleiden van medewerkers in goede banen te lijden. Tijdens een plenaire bijeenkomst waarin het concept werd uitgelegd, waarbij inspirerende presentaties werden gegeven over hoe je mensen meeneemt in de ontwikkelingen naar een Smart Factory en dat de mens daarin centraal staat; hoe kunnen we de medewerker zo goed mogelijk ondersteunen met technologie. Na de lunch vertelden TNO en Arkoni hoe bedrijven aan de slag kunnen met data die al grotendeels in hun bedrijf aanwezig is om daarmee geld te genereren. Verder waren er presentaties waarbij o.a. de HRM Smart Industry tool door de Hanze hogeschool werd toegelicht. Parallel hieraan werd gestart met het demonstreren van cobots en een automatische assemblagecel in het robotlab, met een MIR die daar rondreed.

Variass is de afgelopen jaren doorgegroeid naar een koploper en vaandeldrager van een slimme fabriek in Nederland. Door haar actieve rol in innovatieve projecten binnen het Innovatiecluster Drachten maar ook Region of Smart Factories zijn er grote stappen gezet op het gebied van digitalisering en automatisering. De visie hierbij is om onze medewerkers optimaal te ondersteunen in het dagelijkse werk. Dit zowel fysiek (de ontwikkeling en toepassing van cobots) als virtueel (specifieke low code applicaties en slimme besturingen) waarmee we steeds slimmer onze klanten optimaal kunnen bedienen.