De vorming van Metis Group markeert een nieuwe fase in de internationale buy-and-build strategie.

Eindhoven, 9 januari 2024 – Vandaag kondigen Variass, AME en Gimv de oprichting van Metis Group aan. Metis Group is een groep van high-tech bedrijven die diensten levert voor haar klanten op het gebied van ontwikkeling, productie en product lifecycle management. Metis Group heeft als doel om samenwerkingen tussen de dochterondernemingen te faciliteren door “best practices” te delen en het verbeteren van productie-en ontwikkelcompetenties om de toegevoegde waarde voor haar klanten te maximaliseren.
Het opzetten van Metis Group is een logische stap na de verwerving van een meerderheidsbelang in AME in 2020 en Variass in 2022 door Gimv, een toonaangevende Europese investeringsmaatschappij.

Metis Group: Together towards tomorrow
De bedrijven van Metis Group werken nauw samen met klanten om de innovaties van morgen te ontwikkelen en te produceren. Met een gecombineerde omzet van ruim EUR 100 miljoen en een sterk en betrokken team van meer dan 450 medewerkers op verschillende locaties, waaronder Eindhoven, Veendam en Drachten, is Metis Group klaar om samen met haar partners de ontwikkeling van high-tech oplossingen te versnellen.

Metis Group positioneert zich als vooraanstaande technologiefabrikant in diverse segmenten van de industrie-, gezondheids-, veiligheids-, energie- en klimaatmarkten. Het doel is om de komende jaren aanzienlijk te groeien door zowel organische groei als strategische overnames. De dochterondernemingen van Metis Group zullen hun eigen bedrijfsvoering handhaven, maar veel nauwer samenwerken om nieuwe diensten te kunnen bieden, best practices uit te wisselen en hun gezamenlijke visie te realiseren: Together towards tomorrow.

Management en toezicht
Reinier Beltman geeft leiding aan Metis Group en zet ook zijn huidige CEO-functie bij AME voort. Als voormalig CEO van Ampleon heeft Reinier ruime ervaring in het realiseren van groei in een high-tech omgeving. De directie wordt aangevuld door Ronald Diederiks als CFO. Zij zullen nauw samenwerken met de managementteams van Variass en AME.

De Raad van Commissarissen bestaat uit Henk Smid (oprichter en voormalig CEO van Variass), Boris Wirtz en Tom Van de Voorde (beiden van Gimv). Dit ervaren leiderschapsteam is vastbesloten om Metis Group te sturen naar een toekomst die gekenmerkt wordt door innovatie, marktleiderschap en als een aantrekkelijke werkgever met een hoge betrokkenheid van de medewerkers.

Reinier Beltman, CEO van Metis Group: “Door onze krachten te bundelen versnellen we onze groei en versterken we onze partnerships met klanten van elk bedrijf binnen Metis Group.”

Boris Wirtz, voorzitter van de raad van commissarissen, voegt toe: “De oprichting van Metis Group als platform voor verdere buy-and-build markeert een belangrijke mijlpaal in onze strategie. Het weerspiegelt onze gezamenlijke toewijding aan uitmuntendheid, innovatie en groei. Als Raad van Commissarissen kijken we ernaar uit om een visie te ondersteunen die niet alleen onze bedrijven vooruit helpt, maar ook een wezenlijke bijdrage levert aan de ‘smart industries’-sector waarin we actief zijn.”

Over AME
AME, sinds 1997 geworteld in Brainport Eindhoven, is een zelfstandige ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige elektronische producten specifiek voor haar klanten. Met onze innovatieve benadering streven we ernaar de verwachtingen van onze klanten continu te overtreffen. Dit doen we door een geïntegreerde aanpak in productontwikkeling en productie, en scherp te blijven op het product en zijn functies.  Met creativiteit, passie, ambitie en een team van gedreven professionals in diverse technische disciplines is AME al jaren een betrouwbare partner voor klanten in uiteenlopende sectoren. Voor meer informatie over AME, bezoek https://www.ame.nu/

Over Variass
Variass , opgericht in 1989, is een toonaangevende leverancier van technisch hoogwaardige elektronica-oplossingen. Het bedrijf richt zich op het “high-mix, low-volume, high-complexity” segment en ontzorgt klanten op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie, (serie)productie, logistiek en lifecycle management. De toegevoegde waarde van Variass uit zich in specifieke technologische kennis, uitgebreide productie- en compliance capaciteiten en een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit. Hierdoor is het bedrijf een sterke partner geworden voor een groot aantal OEM klanten in medische en industriële sectoren en defensie & security. Voor meer informatie over Variass, bezoek https://www.variass.nl/

Over Metis Group
Metis Group is een groep van electronicabedrijven die diensten levert op het gebied van ontwikkeling, productie en product life cycle management aan klanten in verschillende markten. Wij geloven in de kracht van samenwerking. Gezamenlijke doelen en gedeelde kennis helpen ons de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden en het meeste uit nieuwe kansen te halen. Door mensen, bedrijven, kennis en technologie samen te brengen, kunnen we de ontwikkeling van high-tech oplossingen versnellen. Voor meer informatie over Metis Group en haar dochterondernemingen, bezoek https://metis-group.nl