Variass Electronics BV in Veendam is uitgeroepen tot de op één na beste industriële toeleverancier van Nederland. Het Veendammer bedrijf hoort daarmee tot de top in ons land. Directeur Henk Smid kreeg de prijs uitgereikt in het ING-hoofdkantoor in Amsterdam, door oud-Philips topman Frans Bastiaanssen en de uitgever van het organiserende en gezaghebbende blad LINK Magazine.
Henk Smid is zeer ingenomen met de tweede prijs van de Dutch Industrial Supplier Awards.  “We zijn er vooral zo blij mee omdat de kandidaten voor deze prijs door de klanten zelf worden voorgedragen. Als je eigen klanten jou voordragen voor zo´n prestigieuze prijs, dan geeft dat een heel goed gevoel.” Bovendien was de concurrentie zwaar. Er waren in totaal zesenzestig bedrijven genomineerd. Uit het juryrapport bleek dat Variass nipt tweede was achter Sioux Technische Software Ontwikkeling uit Eindhoven.
De prijs sluit naadloos aan bij de doelstelling van Variass. Het bedrijf heeft in zijn strategie opgenomen tot de top van industriële toeleveranciers in ons land te willen behoren. Variass kan zich daar nu toe rekenen.
De bedrijven zijn beoordeeld op innovatievermogen, projectmanagement, risicogedrag,  ondernemerschap en supply chain management. Ook zijn er financiële criteria meegenomen in de beoordeling. De jury van professionals sprak waardering uit voor de klanttevredenheid bij Variass, de wijze waarop het bedrijf het klantenbestand heeft opgebouwd in verschillende marktsegmenten en nuchter en oplossingsgericht ondernemersschap met “Groninger flair” hanteert.
Bij Variass werken in totaal 100 mensen. Het bedrijf werkt volgens hoge kwaliteitseisen. Variass is naast ISO 9000 ook IPC gecertificeerd.
Bovendien heeft Variass een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld dat verder gaat dan de normale, standaard kwaliteitsbeoordelingen. Als de producten de extra criteria succesvol doorlopen worden ze voorzien van het kwaliteitsstempel ´Variass Connected´.
Directeur Smid: “ Op basis van deze kwaliteitsuitgangspunten kunnen we de klant een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid bieden. Dat is in onze opinie ook nodig. Op deze manier zijn we in staat de concurrentie met het buitenland, zoals Oost Europa en het Verre Oosten, het hoofd te bieden. Onze werkwijze sluit daar bij aan. Voor veel klanten zijn we een partner. We bouwen een strategische relatie op, waarbij Variass een logisch verlengstuk van het bedrijf wordt. Als probleemoplosser, als engineer en als project- en procesmanager. Dat gaat dus veel verder dan alleen de rol van industrieel toeleverancier. Deze prijs bevestigt dat we daarmee de klant meerwaarde bieden”.
Variass Electronics is toeleverancier van hoogwaardige industriële elektronica producten en legt zich toe op engineering, gegevensbeheer en inkoop, totaalassemblage, testen, service en reparatie.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Variass Electronics.
Publicatiedatum: 3 september 2003