Op 28 februari jl. heeft Gedeputeerde J. Boertjens van Economische Zaken voor de provincie Groningen het IPC-A-610 certificaat uitgereikt aan Variass Electronics te Veendam. Hiermee zijn wij het eerste bedrijf in het Noorden en het vijfde bedrijf van Nederland die dit certificaat heeft weten te behalen.
Het certificaat is verkregen nadat de medewerkers van Variass de training tot “Worker Proficiency” hadden behaald en de externe bedrijfsaudit met goed gevolg was afgelegd. Variass heeft zich, als toeleverancier van industriële elektronica, ten doel gesteld om tot de top van de elektronica assembleurs van Nederland te gaan behoren. Met het behalen van het IPC-certificaat heeft zij weer een stap in die richting gezet.
Het werken volgens de IPC-A-610 geeft een standaardisatie van werkmethoden en verhoogt het kennisniveau van de medewerkers. Hierdoor kunnen wij de productkwaliteit nog verder waarborgen, doordat de medewerkers periodiek een herhalingstraining dienen te volgen.
De producten die bij Variass worden geassembleerd vindt haar toepassing in uiteenlopende eindproducten binnen heel Europa. De 125 medewerkers zorgen gezamenlijk voor een compleet dienstenpakket van protobouw tot en met flow productie aan de klant.
Publicatiedatum: 28 februari 2001