Variass heeft per 1 april 2008 de system supplier activiteiten overgenomen van ODMedical in Leeuwarden en zal verder gaan onder de naam Variass Medical Systems B.V. De activiteiten bestaan uit het ontwikkelen, assembleren en testen van mechatronische (elektronisch aangestuurde mechanica) systemen voor voornamelijk de medische en semi-conductor markt van diverse multinationals. Voorbeelden zijn producten voor anesthesie en röntgenonderzoek.

Door de overname is de continuïteit van de system supplier organisatie in Leeuwarden gewaarborgd. Ook sluit de overname naadloos aan bij de doelstelling van Variass om verder te groeien op de medische markt. De overname stelt ons in staat zich in de breedte verder te ontwikkelen, de concurrentiekracht te vergroten en de groeistrategie verder vorm te geven. Daarnaast vullen we elkaar goed aan aangezien Variass zich vooral gespecialiseerd heeft in elektronische systemen en de ODMedical organisatie in mechatronische systemen.”

De door Variass overgenomen activiteiten blijven in Leeuwarden plaatsvinden waardoor de werkgelegenheid voor de huidige productie gerelateerde medewerkers blijft behouden. Er zal het komende jaar geïnvesteerd worden in een verbetering van de werkomgeving en de dienstverlening, die ten goede zal komen aan de kwaliteit van de klanttevredenheid. Door een combinatie van technieken en het netwerk van partners zijn wij in staat een integrale oplossing te bieden.

Voor meer informatie over deze overname kunt u terecht bij Henk Smid, directeur. Telefoon 0598-619475.
Publicatiedatum: 04-04-2008