Variass zal per 1 januari 2011 de ontwikkel en productie activiteiten overnemen van Avel b.v. in Kolham. Avel b.v. is samen AP Nederland met wie zij in één gebouw gevestigd is, een onderdeel van Dool Industries, een familiebedrijf met activiteiten in verschillende industrieën. Avel levert aan verschillende bedrijven binnen de groep en daarbuiten, echter gezien de technologische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande specialisatie, heeft de directie besloten om voor het bedrijf aansluiting te zoeken bij Variass, een gerenomeerde specialist op dit terrein.
Variass zal in de toekomst de bedrijven van Dool Industries blijven toeleveren en gezamenlijk zal gezocht worden naar verdere innovatie en kwaliteitsverbetering. Daarbij zal Variass met name intensiever gaan samenwerken met AP Nederland. AP Nederland is het zusterbedrijf van Avel welke zich nu volledig zal kunnen gaan richten op haar kernactiviteiten: de ontwikkeling, productie en verkoop van OEC Software & PDU’s (spanningssloffen) in ICT, Datacenters, Healthcare, Industry en Office omgevingen. Daarnaast richt AP Nederland zich op paneelbouw, apparatenbouw en kabelassemblage.
Met de overname door Variass stellen Avel en AP Nederland haar klanten in staat om continuïteit op het gebied van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid probleemloos voort te kunnen zetten. Bovendien stelt de overname Variass in staat de groeistrategie verder vorm te geven. De door Variass overgenomen activiteiten zullen in Veendam worden ondergebracht.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Henk Smid, directeur (tel. 0598-619475).