Het nieuwe SMT platform van Variass Electronics B.V. is opgebouwd uit 2 SMT lijnen met elk 3 Fuji AIMEX3C machines met de mogelijkheid om 390 feeders per lijn te plaatsen, waarmee ook zeer complexe producten op deze lijnen gemaakt kunnen worden.  Dit Fuji Aimex3C platform geeft ons mogelijkheden om componenten van 01005 t/m 74x74mm te plaatsen met een zeer hoge nauwkeurigheid van 20 micron. In de P&P machines zijn lijmunits geïntegreerd wat de mogelijkheden geeft om tijdens SMT productie additionele lijm aan te brengen waar dat nodig is.

De nieuwste Fuji Nexim software, in combinatie met ons RFID traceability systeem,  geeft een volledige beheersing van de goederenstroom op het hoogste niveau (IPC-1782 level 4).
Door het combineren van data van het Fuji platform met andere tools, ontstaat de mogelijkheid om een volledige digital twin te maken voordat de productie wordt gestart. Dit levert naast een kwaliteitsverbetering ook een efficiency verbetering in de voorbereiding op.
De Fuji productie data zal gecombineerd worden met andere kwaliteitsdata binnen Variass waarmee het productieproces waar nog mogelijk dagelijks verder geoptimaliseerd wordt.