Veendam, 9 april 2009 – Variass Systems B.V. heeft een miljoenenopdracht binnengehaald voor het leveren van elektronische bedieningssystemen ten behoeve van het nieuwe Groot Pantser Wielvoertuig (BOXER) van de Nederlandse en Duitse Landmacht. De order omvat technologisch hoogwaardige commando en controlesystemen voor 472 geavanceerde pantservoertuigen welke vanaf 2010 geleverd worden aan de Duitse Landmacht en vanaf 2011 aan de Nederlandse Landmacht. De overeenkomst betreft een compensatieorder verspreid over een periode van zeven jaar, met een totale omzet van ruim EUR 5 miljoen.

Variass is er bijzonder trots op, dat de opdracht volgt na recentelijk als eerste partner in Nederland de begeerde A status te hebben ontvangen voor het leveren van hoogwaardige elektronische systemen. De BOXER is een wielpantservoertuig voor transport en medische toepassingen en een internationaal project tussen de Duitse Industrie (Krauss-Maffei Wegmann en Rheinmetall Landsysteme) en Nederlandse Industrie (Rheinmetall Nederland BV). Volgens directeur Henk Smid geeft deze samenwerking verdere groeimogelijkheden met de Duitse partners. De afgelopen jaren heeft Variass zich verder toegelegd op de defensiemarkt, wat geresulteerd heeft in diverse substantiële orders uit Frankrijk, Zweden en Duitsland.
Variass Systems B.V. richt zich op de defensiemarkt en maakt onderdeel uit van de Variass Holding en heeft vestigingen in Veendam en Leeuwarden. Variass is een system supplier voor een totaaloplossing van geavanceerde en geïntegreerde elektronische en mechatronische systemen met een sterke marktpositie in de Electronic Manufacturing Services Industrie in Nederland en groeiende activiteiten in Europa. De organisatie heeft zich sterk ontwikkeld van assembleur naar producent en systeem partner, waarbij Variass intensief samenwerkt met de opdrachtgever. Daarbij gaat het om oplossingen op het gebied van ontwikkeling, engineering, productie en assemblage van kwalitatieve hoogwaardige klant specifieke producten. Er is een sterke focus op de marktgebieden defensie, medisch en industrie.

Er is een no-nonsense ondernemingscultuur, waar het hebben van passie, verantwoordelijkheid, betrokkenheid, het openstaan voor innovatie en verandering als vanzelfsprekend wordt gezien en waarbij interne en externe klantgerichtheid voorop staat. Variass heeft in 2007 de Groninger Ondernemingsprijs en de Dutch Industrial Archievement Award ontvangen voor een continu hoog niveau van klanttevredenheid over de afgelopen jaren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Variass, de heer Henk Smid, tel. 0598-619475 of e-mail: h.smid@variass.nl
Publicatiedatum: 10-04-2009