Begin 2007 is Variass opnieuw gestart met het trainen van haar medewerkers volgens de IPC-A-610 norm. Aangezien we een officieel gecertificeerde IPC-trainer in dienst hebben, werden de trainingen intern gegeven. Voor veel personeelsleden betrof het een hercertificeringstraject, voor een aantal nieuwe krachten was het de eerste kennismaking met de IPC-norm.

Dit jaar werd in de trainingen voor het eerst gewerkt met de vernieuwde IPC-norm versie D. Een voordeel van de D-versie ten opzichte van zijn voorganger is de logischere indeling van de hoofdstukken. Tevens zijn er veel afbeeldingen toegevoegd om het visuele verschil tussen loodhoudende en loodvrije solderingen te verduidelijken en er worden er een aantal nieuwe componenten behandeld in de module SMT.

De grootste wijziging voor het IPC-examen was de modulaire opbouw van de training. Het examen bestond dit keer uit 9 modules, met elk een eigen onderwerp. Module 1 en 2 moesten verplicht gehaald moeten worden en in de overige modules kon optioneel het examen worden afgelegd. Als gevolg van de modulaire opbouw van het examen, was het aantal examenvragen aanzienlijk gestegen. Ondanks de vele vragen, zijn de examens uiterst succesvol verlopen. Alle 69 medewerkers die de training moesten volgen, zijn tijdens het examen geslaagd. Het gemiddelde cijfer was met 8,9 zeer hoog te noemen.

De opleidingen zijn een onderdeel van ons eigen kwaliteitkeurmerk: de “Variass Connected” filosofie. Binnen deze filosofie zijn we van mening dat iedereen die met de assemblage van onze producten te maken heeft, op de hoogte moet zijn van de normen en bewezen moet hebben dat men de vaardigheden bezit om de producten op een kwalitatieve en betrouwbare wijze te kunnen assembleren. Daarom krijgt ieder nieuw personeelslid een introductietraining die bestaat uit componentherkenning en componentcodering. Tevens worden de ESD-richtlijnen behandeld en soldeervaardigheden bijgebracht, voor zowel conventionele printplaten als ook SMT-producten. Dankzij de nieuwe modulaire opbouw van de IPC-examens, kunnen tijdens de introductietraining ook al relevante IPC-modules worden behandeld. Waar nodig worden tijdig herhaling- of omscholingtrainingen gegeven om het gewenste niveau te blijven handhaven.
Publicatiedatum: 27 april 2007