Variass verlegt zijn grenzen. Door de ontwikkelingen op het gebied van miniaturisering van elektronica componenten en de regelwetgeving van het loodvrij solderen heeft Variass onderzoek gedaan naar de produceerbaarheid van 01005 componenten in het bestaande en loodvrije productieproces.
01005
Om de marktvraag voor te zijn en de technische mogelijkheden op een hoger platform te brengen is in serie productie geheel geautomatiseerd 01005 componenten (afmeting 0,25 x 0,12 mm) geplaatst in een loodvrij proces. Hiervoor is speciaal een eigen gadget print ontwikkeld met daarop de mogelijkheden van SMT productie van 1206 componenten tot 01005 componenten en BGA’s tot een pitch van 0,2 mm.
Loodvrij
Feit is dat met ingang van 1 juli 2006, vanuit EU regelgeving, het verplicht is om loodvrije producten te leveren. Binnen Variass is in 2003 een enthousiaste multidisciplinaire projectgroep gestart dat onderzoek verricht naar het loodvrij solderen. De resultaten van het onderzoek zijn tot dusver zeer positief. Zo heeft Variass nu al de productiefaciliteiten in huis om SMT-bestückingen volledig loodvrij te solderen.
Wel ligt een grote uitdaging op het gebied van componenten en materialen. Allereerst is er het punt van identificatie van loodvrije en niet-loodvrije componenten. Verder zijn er nog de aanwezige voorraden in de gehele supply chain en als niet onbelangrijk aspect, de mogelijkheid tot migratie van niet-loodvrije naar loodvrije componenten.
Meer weten! Wij willen ons graag persoonlijk aan u presenteren en wij nodigen u dan ook van harte uit om contact op te nemen met onze Sales Manager de heer J.K. Behrendt.
Publicatiedatum: 8 november 2004