Op donderdag 11 april 2019 vindt het jaarlijkse evenement Girlsday plaats. Een Europees initiatief vanuit het VHTO om meisjes, in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar, enthousiast te maken voor techniek, bèta en ICT als beroep. Veel bedrijven en overheidsinstanties doen hier aan mee, zo ook het Innovatie Cluster Drachten (ICD), waar Variass ook bij is aangesloten.

 

De activiteiten die door Variass voor deze dag georganiseerd worden lopen uiteen. Een korte introductie over verschillende bedrijven, een rondleiding en verschillende workshops. Vaak worden de vrouwelijke bèta/technische medewerkers en stagiairs van het bedrijf betrokken.

De georganiseerde activiteiten zijn gericht op meisjes en heeft als doel hen te enthousiasmeren én hen kennis te laten maken met bètawetenschap, technologie en ICT. Het is belangrijk dat meisjes een breder en reëler beeld krijgen van bèta-, technische en ICT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met vrouwelijke medewerkers die hierin al werkzaam zijn.

Bekijk hier hoe een van onze eigen medewerksters het werken in de techniek bij Variass ervaart.