Op maandag 18 juni 2018 heeft Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat tijdens een werkbezoek Variass in Drachten bezocht.

Op uitnodiging van de provincie Friesland kwam zij kennismaken met het Innovatie Cluster Drachten, een samenwerking van 18 hightech bedrijven uit Noord Nederland. Tijdens het bezoek was er een presentatie over de samenwerking tussen 2 lidbedrijven ZiuZ en Variass, die binnen het Region of Smart Factory (RoSF) fieldlab de IRIS hebben ontwikkeld. IRIS is een compact medisch apparaat om de inhoud van medicijnzakjes snel en veilig te kunnen controleren. Een medicijnzakje uitgegeven door IRIS bevat precies de juiste medicatie en hoeveelheid die een patiënt op een bepaald moment moet innemen.

Tijdens de rondleiding bij Variass werd de route tot foutloos produceren uitgelegd met daarin speciale uitleg over de zelfontwikkelde soldeercobot voor het solderen van klant specifieke elektronica componenten.

Tijdens het werkbezoek van Mona Keijzer aan Variass waren ook aanwezig o.a. gedeputeerde Sander de Rouw van provincie Friesland, burgermeester Tom van Mourik van Gem. Smallingerland en Kor Visscher, Gerrit Baarda en Henk Smid van het ICD. (foto productielocatie Variass Drachten, gemaakt door Jacob van Essen)