Variass heeft wederom dit jaar een miljoenenopdracht binnengehaald. Er is een contract getekend met het Zweedse Saab Aerotech voor het leveren van technologisch hoogwaardige communicatie- en navigatie systemen voor de defensiemarkt. De overeenkomst betreft een compensatieorder verspreid over een periode van 4 jaar, met een totale omzet van ruim € 5 miljoen.
Variass is er bijzonder trots op, dat de opdracht van vooral de technologische hoogwaardige producten van het project, in Veendam is neergelegd. De investering in innovatie werpt zijn vruchten af. Volgens directeur Henk Smid, zullen de producten ook in andere toepassingen gebruikt gaan worden, wat nogmaals een omzetverwachting heeft van een zelfde omvang.
De opdracht is mede te danken aan het netwerk van het Ministerie van Economische Zaken en de NOM, de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij. In oktober heeft de samenwerking met de NOM ook al geresulteerd in een miljoenenorder van Soldius, voor het leveren van 500.000 stuks zonneladers voor o.a. mobiele telefoons.
Variass heeft een klantenbestand in diverse marktsegmenten in Nederland. Daarnaast heeft het zich de afgelopen jaren meer toegelegd op export en compensatie opdrachten. Dit heeft geresulteerd in strategische export opdrachten naar België, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Zweden en Amerika.  Het afgelopen jaar heeft Variass door o.a. deze orders al een behoorlijke groei doorgemaakt. Het personeelsbestand is gegroeid met 15%. Voor de komende jaren wordt een verdere groei verwacht. Om deze waar te kunnen maken is de afgelopen jaar fors geïnvesteerd in nieuwbouw, machines, besturingssystemen en in medewerkers.
Publicatiedatum: 3 januari 2006