De prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de VOC, de Veendammer Ondernemers Compagnie, en de gemeente Veendam. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van de VOC, waar onder andere ook spraken Edzko Smid (wethouder E.Z. Veendam), Cor Baan (Voorzitter adviescollege voor de Markten ) en Willem Vermeend (ex-staatssecretaris van financiën en Hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie Universiteit Maastricht).
De prijs is aan Variass toegekend omdat het bedrijf zich onderscheid op het gebied van regionale en nationale uitstraling, innovatie en creativiteit, soliditeit en economische betekenis voor de regio.
Variass Electronics is toeleverancier van hoogwaardige industriële elektronica en legt zich toe op engineering, gegevensbeheer en inkoop, totaalassemblage, testen, service en reparatie.
Het bedrijf levert producten in verschillende marktsegmenten, voor onder andere de medische-, proces- en agro industrie.
Het bedrijf heeft zich sterk ontwikkeld van assembleur naar systeem toeleverancier, waarbij Variass intensief samenwerkt met de opdrachtgever op het gebied van engineering, ontwikkeling en research. Ook neemt Variass risicodragend deel in nieuwe ontwikkelingen bij de opdrachtgever.
Variass heeft als enige in de branche een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld dat verder gaat dan de normale, standaard kwaliteitsnormen. Als de producten deze succesvol doorlopen worden ze voorzien van het kwaliteitsstempel ´Variass Connected´.
Het is de tweede onderscheiding die Variass dit jaar mocht ontvangen. In september werd Variass uitgeroepen tot de op één na beste industriële toeleverancier van Nederland.
Publicatiedatum: 17 december 2003