Op 1 maart jl. bestond Variass Electronics 12,5 jaar. Onder de titel 12,5 jaar Variass, 25 jaar ervaring hebben in de afgelopen week verschillende activiteiten plaatsgevonden. Zo werden klanten getrakteerd op een speciale jubileumtaart en konden de medewerkers tijdens een gezellige bijeenkomst, onder het genot van koffie en gebak, gezamenlijk terugblikken over de afgelopen jaren.
De basis voor Variass werd gelegd, door het familiebedrijf Wortmann Electronica b.v. dat aan het einde van de jaren zeventig, was begonnen met het assembleren van electronica.
In 1989 werd het familiebedrijf overgenomen door een management buy-out en op 1 september 1991 werd de naam Variass geïntroduceerd. In de loop van de jaren hebben wij de dienstverlening verder uitgebreid, inclusief het ontwikkelen en worden er nu complete electronica eindproducten geleverd.
Het echte feest voor de medewerkers vond plaats op 5 maart. Om 13.30 uur gingen de deuren dicht en vertrokken we met twee oude Engelse Dubbeldekkers naar Groningen. Daar werd genoten van een rondvaarttocht door de oude binnenstad en aansluitend een puzzelwandeltocht die ons op hele bijzondere plaatsen bracht. .
s’Avonds werd het feest voortgezet op landgoed Ekenstein, een oude borg in Appingedam. Daar werden we vermaakt met een theatervoorstelling, eten, muziek en dans. Ook werd hier de winnaar van de Variasspuzzel bekend gemaakt die vele medewerkers al een groot aantal weken bezig had gehouden. De prijs, een reis naar Londen, werd gewonnen door Yvonne Tooy. Aan het einde van de avond werd de reis terug naar Veendam ingezet.
Aangekomen in Veendam werden de volgende 12,5 jaar met een knallend vuurwerkspektakel ingeluid dat tot in de weide omtrek werd gehoord. Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde dag waarbij gezelligheid, lekker eten en drinken, plezier en actie ruim aan bod zijn gekomen.
Publicatiedatum: 15 maart 2004