In 1997 is op initiatief van een medewerker, het Goede Doelfonds van Variass Electronics opgericht. De doelstelling was om gezamenlijk 1 of meerdere Foster Parents kinderen (nu Plan Nederland) te adopteren. Bij voldoende saldo, zouden tevens donaties aan andere goede doelen, tot de mogelijkheid behoren.
Al 7 jaar lang wordt een jongen uit Bolivia, genaamd Ronald Yurja, gesteund. Met het geld van Variass wordt er gewerkt aan een betere toekomst voor Ronald en zijn familie. Niet alleen de familie profiteert van de donatie, ook zijn omgeving.
Na jarenlange extra donaties aan goede doelen als Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis, het Wereldnatuurfonds, de Kankerbestrijding, Doe een Wens Stichting en Warchild, was besloten om het dichter bij huis te zoeken. In het kader van ‘Jong en oud’ werd er gezocht naar instellingen in Veendam, waarbij een donatie in goede aarde zou vallen. Al lange tijd had de leiding van het Medisch Kleuter Dagverblijf (MKD) haar zinnen gezet op twee mammoet skelters. Helaas was vanuit budgettair oogpunt niet de mogelijkheid aanwezig om hieraan invulling te geven. Met een schenking vanuit het goede doelfonds van Variass, kon de lang gekoesterde wens in vervulling gaan.
Woensdag 28 juli reisden een drietal collega’s af naar het MKD te Veendam. Hier werd onder grote belangstelling en enthousiasme van de kinderen de twee skelters overhandigd. Om het feest compleet te maken was er voor ieder kind ook nog een verrassingspakketje samengesteld. In het pakket troffen de kinderen allerlei snoepgoed aan en een toeter die luid door de gangen klonk. Al met al een waar feest voor de kinderen, welke zijn invulling heeft kunnen krijgen dankzij het goede doelfonds van Variass.
Voor november staat er de schenking aan het verzorgingstehuis de Meander te Veendam op de agenda, meer hierover op een later tijdstip.
Publicatiedatum: 25 oktober 2004