Supply Chain Planner

Samenwerken – Klantrelaties – Meedenken
(Locatie Drachten)

Ben jij de sleutel tot het soepele verloop van onze supply chain? Met jouw toewijding en precisie creëer je balans tussen vraag, voorraad en productiecapaciteit. Sta jij klaar om deze coördinerende rol te omarmen?

Jouw rol
Als Supply Chain Planner ben jij de drijvende kracht achter ons proces, van klantorder tot levering. Je ontvangt aanvragen met specifieke leverdata en verwerkt deze in ons ERP-systeem (SAP). Je controleert of de aanvraag binnen onze planning past en of we voldoende capaciteit en materiaal hebben. Dit kan soms een uitdagende taak zijn, omdat je vooruit moet kunnen kijken. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen over leveringen en voortgang van aanvragen.

Je werkt nauw samen met collega’s in productie, magazijn en inkoop om een soepele supply chain te waarborgen. Je bent verantwoordelijk voor correcte informatievoorziening en afstemming met magazijn en productie en bewaakt de voortgang. Bij uitdagingen betrek jij de juiste mensen, zoals inkopers en productieleiders. Je organiseert overleggen en brengt mogelijke risico’s, impact en kosten in kaart en handelt hiernaar.

Kansen en uitdagingen
Variass onderscheidt zich door een sterke focus op vernieuwing en digitalisering. Dit opent de deur naar innovatieve tools en waardevolle data, die jou ondersteunen bij het optimaliseren van je werk en onze processen. We zijn vastbesloten om deze koers het komende jaar voort te zetten en we verwelkomen met enthousiasme jouw suggesties ter verbetering.

Persoonskenmerken
Jij hebt een proactieve en positieve houding. Je kunt moeiteloos schakelen tussen verschillende taken, behoudt het overzicht, stelt prioriteiten en bewaakt je eigen planning met zorg. Van nature ben je iemand die uitdagingen vroegtijdig opmerkt en oplost. Je bent een teamspeler die verbinding zoekt, maar spreekt anderen ook aan op hun verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken. Tegelijkertijd sta je open voor hulp wanneer je dit nodig hebt.

Op verbindende wijze voer je klantgesprekken, bijvoorbeeld over stijgende kosten of onvoorziene uitdagingen in productlevering. Je bent communicatief vaardig en weet op een respectvolle wijze iedereen op één lijn te brengen, met als uiteindelijk doel een hoogwaardig product tijdig aan de klant te leveren.

Wat we verwachten

 • HBO werk- en denkniveau in de richting Logistiek, Supply Chain management of andere relevante richtingen.
 • Relevante werkervaring
 • Ervaring in een maakbedrijf is een pré.
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt een flexibele houding.
 • Je voelt je thuis in een professionele, hightech setting.

Jouw beloning

Je krijgt de vrijheid om jouw ontwikkelingstraject vorm te geven, samen met jouw leidinggevende. Ook bieden wij:

 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast voor 32 tot 40 uur per week tegen een goed salaris afgestemd op je ervaring.
 • Flexibele starttijden
 • 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen per jaar
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen
 • Pensioenregeling
 • Wekelijks gratis fruit

Naast ontwikkeling en hard werken, hechten wij ook waarde aan plezier en ontspanning. Onze actieve personeelsvereniging organiseert regelmatig gezellige uitjes. Ook zijn er verschillende keren per jaar leuke personeelsbijeenkomsten met foodtrucks en lunches rondom feestdagen.

Over Variass
Variass is een toonaangevend High Tech bedrijf waar innovatie en ontwikkeling centraal staan. We bieden ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Onze Variass Academy speelt hierin een belangrijke rol door middel van bijscholing en verdere ontwikkeling.

Met een nuchtere cultuur plaatsen we de samenwerking met onze klanten centraal. We ontwerpen en produceren een breed scala aan producten voor klanten in de medische, defensie & security en industriële sector. Door o.a. het produceren van medische apparatuur zoals infuuspompen, kankerbehandelingssystemen en transplantatietechnologie dragen we bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

We onderscheiden ons door digitalisering, innovatie, duurzame relaties en samenwerkingen. Onze missie is eenvoudig, maar krachtig: We helpen onze klanten succesvol te zijn in hun bedrijfsvoering.

Klaar voor de Uitdaging?
Stuur je sollicitatie naar pz@variass.nl t.a.v. Yasmin Zandvliet. Voor vragen, bel 0598-619 475 en vraag naar Kleis van der Singel. We kijken uit naar een gesprek met jou!