Op 20 november jl. werd er vanuit het ICD voor de gemeenteraad van gemeente Smalingerland een hightech Safari georganiseerd langs diverse bedrijven, waaronder Variass. Een uitgebreid programma werd samengesteld met een combinatie van rondleidingen en inhoudelijke verhalen. Het doel van de safari was het laten zien van het grote belang van het ICD voor haar leden.

Variass heeft naast een rondleiding op de locatie een presentatie gegeven over robotica. Directeur Henk Smid ontving het gezelschap en leidde de gasten naar de cobots, waarbij verteld werd hoe de focus ligt op samenwerking tussen de mens en de robots.

Tijdens het bezoek kon men ook ervaren hoe Variass omgaat met thema’s als Sociale Innovatie ten behoeve van de medewerkers. De gasten waren razend enthousiast. Wethouder Robert Bakker heeft laten weten dat de boodschap goed is overgekomen en dat het energie geeft om samen aan de toekomst te werken. De gemeenteraad van Smallingerland heeft door de Safari een veel beter besef gekregen van de grote waarden van het ICD en alles wat daar zich rondom afspeelt.

Lees hier een volledig verslag hightechsafari 20 nov 2018