Strategic Purchaser

Variass zoekt een gedreven Strategic Purchaser.

Variass Group is een system supplier, gevestigd in Veendam en Drachten en bestaat uit een viertal bedrijven die ieder hun eigen specialisme hebben. Variass is actief in de medische, defensie & security en industriële markt. We ontwerpen en produceren voor deze markten een groot scala aan producten voor verschillende klanten. Onderwerpen die daarbij zijn: röntgen- en sensortechnologie, mechatronica, elektronica, engineering, logistiek, geautomatiseerde testsystemen, CE-richtlijnen, maakbaarheid & industrialisatie, Value engineering en Lifecycle management. Variass is een High Tech bedrijf met veel ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Er is onder andere een eigen Academy waarin we professionals bijscholen en intern opleiden. Tevens is Variass onderdeel van het ICD (Innovatie Cluster Drachten). Variass heeft 125 medewerkers verdeeld over 2 locaties.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een gedreven collega voor de functie van Strategic Purchaser. Je rapporteert aan de Procurement Manager. Voor deze functie is de standplaats Veendam.

Functie omschrijving
Op strategisch/tactisch vlak afspraken maken met leveranciers, waarbij de keuze voor de leveranciersselectie wordt gemaakt o.b.v. de beste integrale prestatie. Het onderhouden van het leveranciersbestand en het bewaken van gemaakte afspraken. Ondersteunen van de afdeling Development bij het kiezen van de meest optimale componenten. Dit met name op het gebied van elektronica.

Wat ga je doen als Strategic Purchaser?
Als Strategic Purchaser beoordeel en selecteer je de meest geschikte leveranciers. Je maakt (lange) termijn afspraken met leveranciers waarmee je je operationele collega’s de juiste basis geeft om beschikbaarheid van materialen zeker te stellen, tegen zo laag mogelijke kosten. Je houdt je bezig met het aanvragen van offertes en het maken van materiaal calculaties. Met je kennis van elektronica ben je de juiste partner voor de afdeling Development bij het kiezen van de meest optimale componenten.

Tot je taken behoren verder:

  • Het inkopen van materialen, goederen en diensten t.b.v. meer complexe opdrachten;
  • Het maken van rapportages in Excel en Power BI t.b.v. het analyseren van inkoopdata en voorraadbewegingen.
  • Het doen van voorstellen en adviezen ter verbetering van de interne organisatie op basis van de betreffende analyses;


Wat vragen we van je als Strategic Purchaser?
Als Strategic Purchaser heb je een goede kennis van Elektronica componenten en meerdere jaren ervaring op het gebied van het inkopen van Elektronica componenten. Je weet op een tactische manier met de interne organisatie en de leveranciers te communiceren. Van nature ben je flexibel, oplossingsgericht en werk je proactief aan verbeteringen. Zowel intern als extern weet je gemakkelijk contacten te leggen en te onderhouden. 

Profiel

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau in de richting van Elektrotechniek;
  • Je beschikt over een afgeronde NEVI 1 opleiding, of bewezen ervaring op het gebied van Inkoop.
  • Kennis van SAP is een pre;
  • Je bent fulltime beschikbaar, 32 uur in overleg;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse en Duitse taal.


Voldoe jij aan bovenstaand profiel, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Variass biedt jou
Een leuke afwisselde functie binnen een omgeving welke gericht is op samenwerking, innovatie en dynamiek. Variass biedt je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met voldoende ontwikkelmogelijkheden, binnen een vast dienstverband. Wanneer je interesse hebt, nodigen we jou uit om te solliciteren.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over onze organisatie of over de functie kun je op onze website terecht: www.variass.nl of kun je je richten tot Susan Siebum (Procurement Manager) (0598-619475). Je motivatiebrief en uitgebreid CV kunnen gemaild worden naar Viviënne van der Hout; Afdeling P&O; pz@variass.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.