Startersfunctie: Sales Support Medewerker

Ben jij klaar voor een uitdagende startersfunctie en wil jij je graag ontwikkelen in het salesvak? Dan biedt Variass jou een uniek ontwikkeltraject!

Start van je ontwikkeling
Je begint je ontwikkeling als Sales Support Medewerker op onze locatie in Veendam. Je ondersteunt je directe collega-Key Accountmanagers met alle voorkomende werkzaamheden en werkt nauw met hen samen. Op basis van input van de accountmanagers bereid je offertes voor en verzamel je aanvullende informatie. Je coördineert de offertes intern en met onze klanten.

Je werkt samen met je collega’s van Engineering en Purchasing o.a. om zo klantwaarde te kunnen bieden. Je spreekt dagelijks enthousiast met klanten, zorgt voor verbinding en je beantwoordt hun (eerstelijns) vragen. Ook leer je hoe de prestatie indicatoren het beste gerealiseerd kunnen worden.

Jouw doorstroom
In eerste instantie ligt de focus op het leren kennen van de organisatie en het uitvoeren van je functie als Sales Support Medewerker. Als je je aangenaam genoeg voelt in dit werk, kun je jouw takenpakket uitbreiden afhankelijk van jouw inzet en capaciteiten. Hierin krijg jij de ruimte om jouw functie mede vorm te geven. Qua uitbreiding kun je denken aan de volgende werkzaamheden: 

 • Het leren van het beheren van een salesaccount, met als doel deze zelfstandig te kunnen beheren;
 • Notulen uitwerken in Word, helpen bij het opstellen van PowerPointpresentaties en controleren van de kosten en opbrengsten van acties in Excel;
 • Wijzigingsverzoeken vanuit de klant in de organisatie doornemen, afstemmen en verwerken;
 • Voorbereiden van overleggen met klanten en projecten;
 • Artikelonderhoud in systemen: controle en verwerken van de uitgebrachte prijzen;
 • Afstemming met Planning over levertijden en afwijkende prijzen.

Wil je uiteindelijk doorgroeien naar Key Accountmanager? Lees dan snel deze functie zodat je een helder beeld krijgt van jouw toekomstperspectief: Key Account Manager.

Wat heeft Variass jou te bieden?
Je komt te werken in een hecht en toegewijd team bestaande uit vier personen. De sfeer is informeel en je wordt warm en hartelijk opgenomen. Daarnaast heb je veel contact met collega’s van andere afdelingen. Samen met je leidinggevende stippel je je groeipad (verder) uit, bespreek je je voortgang en kijk je naar de doorgroeimogelijkheden. 

Ook krijg je:

 • (Uitzicht op) een vast contract voor 32-40 uur per week;
 • Salarisrange € 2.596,14 – € 3.162,16 (afhankelijk van je ervaring);
 • Flexibele werktijden;
 • 27-vakantiedagen en 13 adv-dagen o.b.v. fulltime;
 • Collectiviteitskorting aanvullende zorgverzekering;
 • Laptop;

Naast ontwikkeling en hard werken vinden wij plezier maken erg belangrijk. Het team organiseert verschillende keren per jaar gezellige uitjes. Ook organiseert onze actieve personeelsvereniging leuke bijeenkomsten zoals BBQ’s en lunches rondom feestdagen.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt mbo/hbo werk- en denkniveau en 0 tot 3 jaar werkervaring;
 • Je hebt interesse in het salesvak en je houdt van afwisselende werkzaamheden;
 • Je bent handig met Excel en Word;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal. 

Ben jij onze nieuwe collega?
Je hebt een dienstverlenende, verantwoordelijke instelling en onderneemt makkelijk actie zonder aansporing van anderen. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel. Je werkt zorgvuldig en gestructureerd, zowel in de omgang met klanten en collega’s als in administratieve taken. Je bent betrokken bij klanten en houdt rekening met hun behoeften en belangen.

Werken bij Variass
Variass is een High Tech bedrijf met veel ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Een organisatie waar je goede ontwikkelmogelijkheden hebt. Om dit te ondersteunen hebben we een eigen Variass Academy waarin we mensen bijscholen en leren zich verder te ontwikkelen.

Variass heeft een nuchtere cultuur waarin de hechte samenwerking met onze klanten voorop staat. Wij ontwerpen en produceren een groot scala aan producten voor klanten in de medische, defensie & security en industriële markt. Met o.a. het produceren van medische apparatuur zoals infuuspompen, kanker behandelingssystemen en transplantatiesystemen dragen wij ook ons steentje bij in onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wij onderscheiden ons door een hoge mate van digitalisering, duurzame relaties en samenwerkingsverbanden. Onze missie is: Wij helpen onze klanten succesvol te zijn in hun business.

Match?
Wil je graag solliciteren? Stuur je motivatie en cv naar Yasmin Zandvliet via pz@variass.nl. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken. Heb je vragen en/of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Johan Behrendt (Manager Sales) via telefoonnummer 0598-619 475.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.