Quality Assurance Engineer

Variass zoekt een gedreven Quality Assurance Engineer (QA) m/v.
Variass Group is een system supplier, gevestigd in Veendam en Drachten en bestaat uit een viertal bedrijven die ieder hun eigen specialisme hebben. Variass is actief in de medische, defensie & security en industriële markt. We ontwerpen en produceren voor deze markten een groot scala aan producten voor verschillende klanten. Onderwerpen die daarbij zijn: röntgen- en sensortechnologie, mechatronica, elektronica, engineering, logistiek, geautomatiseerde testsystemen, CE-richtlijnen, maakbaarheid & industrialisatie, Value engineering en Lifecycle management. Variass is een High Tech bedrijf met veel ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Er is onder andere een eigen Academy waarin we professionals bijscholen en intern opleiden. Tevens is Variass onderdeel van het ICD (Innovatie Cluster Drachten). Variass heeft 125 medewerkers verdeeld over 2 locaties.

Ter vervanging/opvolging van iemand in ons team zijn wij op zoek naar een gedreven collega voor de functie van Quality Assurance Engineer. Je rapporteert aan de Manager QA & RA. Voor deze functie is de standplaats Veendam, maar je bent ook regelmatig in de vestiging in Drachten werkzaam.

Functie omschrijving
Wanneer een kwaliteitsprobleem is ontstaan vanuit een externe/interne klant, zorg jij dat deze klacht op een vlotte en gestructureerde wijze opgelost wordt met je collega’s. Samen met je collega’s werk je aan structurele verbeteringen. Bij ons staat kwaliteit op een hoog niveau. Wij werken met een langetermijnvisie voor kwaliteit, met data gedreven oplossingen en die gedragen worden door de gehele organisatie.

Wat ga je doen als Quality Assurance Engineer?
Als Quality Assurance Engineer ben je het eerste aanspreekpunt van de klant op het gebied van kwaliteit. Je fungeert als in- en externe projectleider voor het oplossen van problemen. Je bent analytisch sterk, zodat je op basis van data de nodige verbeteringen kunt initiëren. Waar nodig zet je quality alerts uit binnen de organisatie. Wanneer nodig start je een 8D op en stel je een team hiervoor samen in overleg met de leidinggevenden van de verschillende afdelingen. Tevens ben je betrokken bij New Product Introduction projecten en First Article Inspections, waarbij het jouw rol is te analyseren wat ‘critical to quality’ is en of de kwaliteitseisen maakbaar/haalbaar zijn en geborgd kunnen worden. Samen met jouw collega’s werk je aan de omslag van reactief naar preventief werken.

Tot je taken behoren verder:

 • Het beoordelen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten;
 • Het opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen (FMEA’s);
 • Het uitvoeren van in- en externe audits en het geven van opvolging hiervan;
 • Het monitoren van de kwaliteit van producten en diensten van leveranciers.

Wat vragen we van je als Quality Assurance Engineer?
Als Quality Assurance Engineer ben je allereerst klantgericht en sta je stevig in je schoenen, waar nodig biedt je weerstand. Door een goede, kritische vraagstelling weet jij tot de kern te komen. Je weet op een tactische manier met de interne organisatie en de klant te communiceren. Daarnaast is het belangrijk dat je vanuit jouw functie verder bouwt aan de relatie met de klant. Van nature ben je overtuigend, resultaatgericht en werk je proactief aan verbeteringen. Zowel intern als extern weet je gemakkelijk contacten te leggen en te onderhouden.

Profiel

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau in een technische richting;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke rol en op het gebied van elektronica, mechanica of mechatronica;
 • Je bent bekent met de eisen vanuit ISO9001 en bij voorkeur ook met ISO13485 en hebt ruime ervaring in het toepassen van quality tools (FMEA, 8D, etc.);
 • Je toont initiatief door problemen te signalen en oplossingen voor te stellen;
 • Je vind het leuk om in multidisciplinaire teams te werken;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

 Voldoe jij aan bovenstaande profiel, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Variass biedt jou
Een leuke afwisselde functie binnen een omgeving welke gericht is op samenwerking, innovatie en dynamiek. Variass biedt je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met voldoende ontwikkelmogelijkheden. Wanneer je interesse hebt, nodigen we jou uit om te solliciteren.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over onze organisatie of over de functie kun je op onze website terecht: www.variass.nl of kun je je richten tot Johann Rehwinkel (Manager QA & RA) (0598-619475). Je motivatiebrief en uitgebreid CV kan gemaild worden naar Viviënne van der Hout; Afdeling P&O; pz@variass.nl

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.