Op 20 maart jl ontvingen we bij Variass in Drachten zo’n 30 studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, in het kader van een Safari langs hightech bedrijven in de maakindustrie binnen het Innovatiecluster Drachten (ICD). Na de aftrap van de dag bij Philips in Drachten gingen de studenten langs verschillende routes, op zoek naar de unieke samenwerking van 19 hightechbedrijven in Noord-Nederland.

Via 5 verschillende routes gingen studenten en medewerkers van de faculteit Science & Engineering op zoek gingen naar naar een deel van de 19 ‘hidden hightech diamonds’ van het ICD.

Voor de route “Technologie & Robotica” bezocht een grote groep studenten bij Variass. De studenten kregen een interactieve presentatie over de visie van Variass op robotica (wat doet de mens, wat doet de machine en welke assemblage activiteiten zijn geschikt voor een cobot). Vervolgens kregen de studenten een rondleiding en demonstraties van de soldeercobot en 3d printer. Tijdens de rondleiding werd ook dieper ingegaan op wat de technologie kan betekenen voor hightech maakindustrie.

Al met al een zeer geslaagd bezoek Na het succes van vorig jaar is deze thematische tocht langs hightechbedrijven vast onderdeel van de leergang Technologie en Ethiek. Bij Variass kijken we er alvast naar uit om de studenten ook volgend jaar weer te ontvangen.